Alus vai Degvīns – kas labāks?

In CategoryUncategorized
Byadmin

degvīns pret aluKad dodamies atpūsties pēc garas darba dienas , vai vēlamies izbaudīt nedēļas nogali ar alkoholiskajiem dzērieniem, nereti varētu rasties jautājums, kas tad īsti ir labāks, alus, vai degvīns?
Šis jautājums savā būtībā ir sarežģīts, jo ar vārdu labāks var asociēt daudz un dažādas lietas, kā reibuma iestāšanās ātrums, paģiru stiprums, ķermeņa kaitējums, koncentrēšanās spējas un tikpat labi arī cena un garša.

Būtībā abi dzērieni ir alkoholu saturošas dziras, tikai atšķirība ir tāda, ka alū it tikai aptuveni 3%-7% tīrā spirta, bet degvīnā ir no 30%-70% spirta, un tādēļ, ka ir šādas atšķirības, tad arī lietošanas paradumi un apreibšana atšķiras, bet lai labāk atbildētu uz šo jautājumu pieņemsim, ka abi dzērieni tiktu lietoti vienādās proporcijās, un tas ir alus tiktu izdzerts viena 0.5 pudele katras 20 minūtes, bet degvīns tiktu iedzerts tieši tādā pašā proporcijā arī katra 20 minūtes kā šots, vai kokteilis.

Tieši tāpēc, ka šis jautājums sastāv no tik daudz aspektiem, šeit būs tā garā atbilde ņemot vērā to 20 minūšu dzeršanas intervālu:

Reibuma iestāšanās ātrums

Ja tiešām jūs būsit pareizi izrēķinājuši abu alkoholisko dzērienu tīrā spirta saturus un jūs abus dzērienus dzersit vienādā daudzumā vienādā laikā, īpašām reibuma iestāšanās pazīmēm nevajadzētu būt, un vienīgi, ja jūs degvīnu dzerat no šotu glāzēm, tas tiek uzņemts vienā devā un var ātrāk apreibināt!

Alkohola sastāvs

Kā jau minēju degvīnā parasti ir ap 40% tīrā alkohola, bet alū ap 4%, un tas nozīmē, ka degvīns ir 10 reizes stiprāks par vidējo alu!

Enerģētiskā vērtība(Kalorijas)

Ņemot vienādas proporcijas alu un degvīnu, degvīnā ir vairāk kalorijas, jo alus sastāv lielākoties no ūdens, bet ja skaitam šo faktoru, pēc kopējā tīrā spirta uzņemšanas, tad noteikti ar alu jūs uzņemsit vairāk kalorijas, jo tas ir veidots no dažādiem ogļhidrātiem un cukuriem, kuri pievienoti raudzēšanas procesā, un kas var viegli izraisīt svara palielināšanos.

Paģiru stiprums

Zinātniski skatoties no degvīna vajadzētu rasties lielākām paģirām, jo ar alu jūs iedzerat kopā ļoti daudz ūdeni, kam vajadzētu mazināt atūdeņošanos, bet izdzerot vienādu spirta daudzumu no abām dzirām nākošajā rītā liksies, ka no degvīna ir mazāks efekts.

Kaitējums jūsu ķermenim

Ja degvīns tiek dzerts no šotu glāzēm, tad tas var radīt lielāku kaitējumu jūsu kuņģim un aknām, bet ja tas tiek dzerts kokteiļos, tad kaitējums būs vienlīdzīgs alum, un mazos daudzumos neradīs nekādas komplikācijas, savukārt lielākās devās visnotaļ noteikti var būt kaitīgs.

Cena

Cenas ziņā pēc tilpuma alus, kā jau zināms ir vismaz 10 reiz lētāks, kā degvīns, bet ja ņem vērā, ka vidēji alus ir arī 10 reiz vājāks, tad kopējā tīrā alkohola cena ir gandrīz vienāda, bet var diezgan stipri atšķirties no tā, kas to ir ražojis, un kur tas pārdodas.

PS: Ja pietrūkst naudas vakara izklaidēm, varam ieteikt tev salīdzināt ātros kredītus, un izvēlēties tieši sev piemērotāko aizdevumu iekš kredits247.lv !

Garša

Garša šajā būtībā ir tikai alum, jo tīrs degvīns parasti ir bez garšas un gandrīz bez smaržas, bet alum ir dažādi tipi un veidi. Degvīna garša tiek pastiprināta ar dažādiem piejaukumiem, bet vislielākais faktors ir , kā tas tiek dzerts, jo , ja to lieto ar gāzētiem saldinātajiem dzērieniem, tad noteikti ir iespējams izvēlēties sev patīkamāko garšu.

 

Leave a Reply