Ēdieni ar alu

In CategoryUncategorized
Byadmin

alus edieni

Jāņu siera zupa ar alu
Lai pagatavotu šo neprasto ēdienu, būs nepieciešamas 3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 smalki sagriezts sīpols, 2 seleriju kāti, svaigi malti melnie pipari, 2 lauru lapas, 2 ķiploka daivas, 2 ēdamkarotes miltu, 0,75 litri vistas buljona, 0,75 litri “Užavas alus”, 200 grami Jāņu siera, timiāna zariņš, kā arī ķiploku grauzdiņi. Sākotnēji apcepiet sīpolus, ķiploku un seleriju, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pēc tam saceptajiem sīpoliem, ķiplokiem un selerijai pievienojiet miltus un maisiet to visu apmēram divas minūtes. Kad tas izdarīts, pievienojiet masai karstu buljonu un alu, pēc tam pievienojot timiāna zariņu un pārējās garšvielas. Šo maisījumu vāriet uz mazas uguns apmēram vienu stundu. Kad maisījums ir uzvārīts, to sablenderē, ielej tīrā traukā un pievieno Jāņu sieru. Pirms zupas pasniegšanas tai pievieno ķiploku grauzdiņus.

Sīpolu gredzeni alus mīklā
Mīklas pagatavošanai būs nepieciešami milti, alus un sāls tādos daudzumos, lai sanāktu pabieza, krēmveida mīkla. Vēl būs nepieciešami sīpoli, kas sagriezti prāvās šķēlēs un sadalīti gredzenos, kā arī eļļa, kur cept sīpolu gredzenus. Pirms sīpolu gredzenu gatavošanas ir būtiski mīklu kārtīgi atdzesēt, bet eļļu savukārt kārtīgi sakarsēt, tas ir, uzsildīt līdz 180 grādu karstumam. Sīpolu gredzenus mērcē mīklā un liek vārīties eļļā uz aptuveni divām minūtēm. Kad sīpolu gredzeni kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi, tos ņem laukā un liek uz sausas salvetes vai papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa. Ir būtiski sīpolu gredzenus pasniegt karstus, jo auksti tie nav tik gardi.

Tauku mīklas pudiņš
Tauku mīklai būs nepieciešami malti liellopa tauki, ūdens, milti un cepamais pulveris. Gaļas masai būs nepieciešams liellopa šķiņķis, kaltētas baravikas, sīpoli, lauru lapas, sāls, pipari, kā arī alus. Sākumā gaļasmašīnā samaliet liellopa taukus, bet pēc tam iemērciet aukstā ūdenī, tādējādi atbrīvojoties no asinīm. Sajauciet visas nepieciešamās sastāvdaļas un uz apmēram pusstundu ielieciet ledusskapī savilkties un atdzesēties. Pēc tam izrullējiet mīklu un ielieciet to ietaukotās formiņās. Tad sastrādājiet gaļas masu un pildiet to no mīklas veidotajā formā, kā tūtu to aiztaisot ciet un virspusē uzliekot celofāna plēvi. Formiņas ar mīklas un gaļas masas pildījumu lieciet uz trijām stundām tvaicēties, bet pēc tam pasniedziet to, pārlejot ar sarkanvīna mērci.

Fish & Chips
Šī ēdiena pagatavošanai būs nepieciešama zivs, sāls pipari, milti, eļļa, etiķis, alus un frī kartupeļi. Zivi, piemēram, pikšu, zandartu vai mencu pārkaisiet ar sāli un pipariem, un viegli panējiet mīklā, kas pagatavota no miltiem, alus un etiķa. Atcerieties, ka mīklai pirms panēšanas ir jābūt kārtīgi atdzisušai, pat aukstai, tāpēc varat to pirms cepšanas ielikt ledusskapī. Zivi, kas sagriezta gabalos, fritē eļļā, kas uzsildīta līdz 180 grādu karstumam. Kad mīklas garoziņa kļūst zeltaina un kraukšķīga, ņemiet zivi laukā un lieciet uz papīra salvetes vai dvieļa nosusināties. Lieliska piedeva šādai zivij ir frī kartupeļi.

Alus saldējums
Saldējuma pagatavošanai būs nepieciešamas olas, saldais krējums un alus. Atsevišķi saputojiet olas dzeltenumu un olas baltumu, dzeltenumu putojot ar cukuru. Tāpat atsevišķi saputojiet saldo krējumu, bet alu – uzvāriet. Kad viss sagatavots, sajauciet kopā baltumu, dzeltenumu, saldo krējumu un lieciet saldējamā aparātā maisīties, lēni lejot klāt iepriekš uzvārīto alu. Pirms saldējuma pasniegšanas, izdekorē to ar augļiem, ogām, šokolādi vai kādiem citiem, ēdamiem materiāliem.

Leave a Reply